Freenas 8.0.4 P1 - x64

Discussion in 'Bug Reporting' started by andrew0401, May 2, 2012.

  1. Offline

    andrew0401

    Member Since:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    18
    Message Count:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    andrew0401, May 2, 2012

    Problem with RRD graphs failing to generate - email filling up every 5 mins

    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/local/bin/graph.py", line 468, in <module>
    GenerateCpuGraph()
    File "/usr/local/bin/graph.py", line 189, in GenerateCpuGraph
    'GPRINT:avg4:LAST:%5.2lf Last\l',
    rrdtool.error: This RRD was created on another architecture


    No RRD graphs have been requested and the reporting options screen is blank.

    Andrew
  2. Offline

    ProtoSD FreeNAS Guru

    Member Since:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    3,358
    Message Count:
    3,358
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Leaving FreeNAS
    ProtoSD, May 2, 2012

    Try going to the command line and doing this:

    mount -uw /
    cd /data

    ls *.rrd

    If it lists a bunch of "rrd" files, delete them with "rm *.rrd" (no quotes)

    exit and reboot, it should fix the problem.
  3. Offline

    andrew0401

    Member Since:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    18
    Message Count:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  4. Offline

    andrew0401

    Member Since:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    18
    Message Count:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    andrew0401, May 2, 2012

    and still a blank screen if I select Reporting from left hand menu?
  5. Offline

    ProtoSD FreeNAS Guru

    Member Since:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    3,358
    Message Count:
    3,358
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Leaving FreeNAS
    ProtoSD, May 2, 2012

    look in /data for anything with rrd and delete it

    It takes awhile for the reporting data to refresh ~5 minutes?

    Anyway, this is a known issue, it's been reported a few times already.
  6. Offline

    andrew0401

    Member Since:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    18
    Message Count:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    andrew0401, May 2, 2012

    Only entry was rrd_dir.tar.bz2 - deleted it, rebooted and it had returned - still generating the error every 5 mins
  7. Offline

    andrew0401

    Member Since:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    18
    Message Count:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    andrew0401, May 2, 2012

    Found these commands elsewhere - they solved it!

    service collectd stop
    find /var/db -name "*.rrd" -exec rm -rf {} \;
    service collectd start
    cd /root
    ./save_rrds.sh

    (& reboot)
  8. Offline

    William Grzybowski FreeNAS Guru

    Member Since:
    May 27, 2011
    Messages:
    1,661
    Message Count:
    1,661
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Curitiba, Brazil
    William Grzybowski, May 2, 2012

    This is what you get by upgrade changing architectures.... amd64 -> i386 or vice-versa

Share This Page