Install Troubles on a Dell Inspiron 570 desktop

Discussion in 'Installation' started by SolarisDelta, May 5, 2012.

  1. Offline

    SolarisDelta

    Member Since:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    1
    Message Count:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    SolarisDelta, May 5, 2012

    Hello all. I'm having some difficultly installing FreeNAS 8.0.4 on a Dell desktop. I downloaded and burned the image to a disc, and when I start the installation processes this is all I get:

    ------
    CD Loader 1.2
    Building the boot loader arguments
    Looking up /BOOT/LOADER... Found
    /\|

    -----

    And it just keeps spinning forever and nothing happens. Here is my hardware:

    http://support.dell.com/support/edocs/systems/insp560mt/en/cs/cs_en.pdf


    Thank you in advance for any assistance rendered.
  2. Offline

    ap_tp

    Member Since:
    Jun 8, 2012
    Messages:
    1
    Message Count:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    IT Architect
    Location:
    Connecticut
    ap_tp, Jun 8, 2012

    SolarisDelta,
    I too have the same problem...
    I have tried the img copied to a USB key and get a bit further but looks like the a sata issue.

    I have also tried the nas4free live CD and same exact issue.

    I am able to boot to a hiren CD and that works. I did see that there are some window7 sata updates but I have not tried to install them yet.

    Any input/insight would be great...

Share This Page