Problems with installing plugins system

Discussion in 'Plugins' started by iMarcus, Aug 16, 2012.

  1. Offline

    iMarcus Newbie

    Member Since:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    32
    Message Count:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    iMarcus, Aug 16, 2012

    Hello, have installed freeNAS on an old computer.
    Im trying to install plugins system, the freeNAS system is version FreeNAS-8.2.0-RELEASE-p1-x64.
    I have created two zfs datasets (jail & software).
    When Im trying to install plugins system, I follow http://doc.freenas.org/images/7/72/Jail3a.png.

    The problem is that when I choose a PBI file to upload, then no loading bar that indicates that the file is even uploaded.
    I get only a loadingbaren that says it is beeing installed. Then the loadingbar stays like that for ever and ever.

    I would been thankful if someone could help me :)
  2. Offline

    William Grzybowski FreeNAS Guru

    Member Since:
    May 27, 2011
    Messages:
    1,666
    Message Count:
    1,666
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Curitiba, Brazil
    William Grzybowski, Aug 16, 2012

    Old computer? How old? What file system? HD size? Memory?
  3. Offline

    iMarcus Newbie

    Member Since:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    32
    Message Count:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    iMarcus, Aug 16, 2012

    The computer has:
    Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
    4GB DDR2
    Trying to install plugin system on a mirrord zfs 226.3 GiB.
  4. Offline

    William Grzybowski FreeNAS Guru

    Member Since:
    May 27, 2011
    Messages:
    1,666
    Message Count:
    1,666
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Curitiba, Brazil
    William Grzybowski, Aug 16, 2012

    Check /var/log/messages for errors
  5. Offline

    iMarcus Newbie

    Member Since:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    32
    Message Count:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    iMarcus, Aug 16, 2012

    How do i access these files. Can it be done with webgui?
  6. Offline

    iMarcus Newbie

    Member Since:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    32
    Message Count:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    iMarcus, Aug 16, 2012

    Can i access it by ssh maybe? Ill try.
  7. Offline

    iMarcus Newbie

    Member Since:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    32
    Message Count:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    iMarcus, Aug 16, 2012

    Ill just tries to ssh into freeNAS.
    First i ran the command: cd var
    then the command: cd log
    But when im trying to do: cd messages i get the respone not a directory.

    What does this mean? Havent i got any error messages in the process of installing plugin system?
  8. Offline

    warri FreeNAS Guru

    Member Since:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    1,068
    Message Count:
    1,068
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Germany
    warri, Aug 16, 2012

    This happens because messages is a file, not a directory. Either transfer it to your machine and open it with a text editor of your choice, or try
    Code (text):
    1. cat messages
    instead (this will display the file contents to the ssh console)
  9. Offline

    iMarcus Newbie

    Member Since:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    32
    Message Count:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    iMarcus, Aug 17, 2012

    I used Google Chrome instead worked like a charm.
    Im guessing that FireFox that i used earlier is the problem!

Share This Page